.::f:e:l:e:j:t:é:s::. magazin!

.::f:e:l:e:j:t:é:s::. magazin!

Hajas Tibor: Az árulás

2007. július 02. - Echoo

Lépj ki a megunt kapcsolatból, tagadd meg a terhes kötelességet, mondd fel a veszteséggel járó üzletet, köpd le az eszmét amiben nem hiszel, szegd meg az esküt, ami egy idegen agyrémhez köt, hagyd abba a reménytelen háborút, az értelmetlen munkát, dolgozz az ellenségnek: Légy áruló.


Az árulás áldozat, morális merészség, a szabadság, a megítélhetetlenség, az egyedüllét iszonyú terhének vállalása. Egyenértékű az öngyilkos fizikai merészségével, a kamikáze semmire nyíló egyértelműségével, mert a vereség nevetséges szégyen és megaláztatás. A vereséget nem szabad túlélni, vagy ha igen, csak a győztes oldalán. És kétszeresen győztes, aki vesztesből lesz azzá, mert nemcsak győztes, hanem menekült a túlsó partról, a katasztrófából, mindent tud, amit tudni lehet. Túlélő, aki a pusztulás híreit hozza, a halhatatlanság érintettje, egy szörnyeteg.

Minőségileg különbözik mind a győzőtől, mind a legyőzöttől, mert egyedül van, bélyegesen és szégyentelenül, vakmerően és önhatalmúlag felülbírálva a tömegsír akolmelegének értékrendszerét. Túlélni bármi áron, ez fanatizmus, ennél fogva riasztó és iszonyt keltő, éppen pszichopátiás biztonsága miatt. A pszichopata világosan látja saját alapvető érdekeit, méghozzá vakító világosságban, amelyben eltűnik minden, ami rajta kívül esik. Szabad mindentől, mert önmaga rabszolgája, ahogy minden szabadság felé a rabszolgaság megismerésén keresztül vezet az út. Mindaddig fogalmad sincs a szabadságról, amíg nem ismered a rabszolgaságot, a saját, személyre szóló, választott rabszolgaságodat. És ez ellen fellázadni komolyabb árulás bárminél, mert ettől is meg lehet szabadulni. Akkor végleg úr vagy, végleg egyedül maradsz.

A képzeletedre leszel utalva, és az árulás szerelmese leszel. Mindentől megszabadulsz, amit elárulsz, és ugyanakkor mindent megtartasz, mert kísérteni fog. Az árulás: gyilkosság, és az áldozat ragaszkodik a gyilkoshoz. Ha valamit nem akarsz elveszíteni, de lenyűgözöttje sem lehetsz, áruld el vagy öld meg. Szerelmedet add el egy ázsiai bordélyba, fiadat add katonaiskolába, hazádat rágalmazd meg és keress sok mocskos pénzt vele, elválaszthatatlanok lesztek. Olyan intim, bűnös és obszcén kapcsolatba kerültök, ami mindeddig felfoghatatlan volt. A közömbösség, a gyűlölet és a megvetés pornográfiája döbbenetes kapocs lesz, meglátod. Ha valamibe, az árulásba igazán szerelmes lehetsz, és nem fogod megbánni.

Az árulás szerelmese elképesztő gazdagságot mondhat magáénak, éppen kísértetei miatt, éppen amiatt, ami megfekszi a gyomrot. Az agyával, mint gyomorral gondolkozik és mint gyomorral érez, és a gyomor mélyebben fekszik, mint a szív. Áldozatait befogadja és kiüríti, hogy újaknak adjon helyet. Garantáltan maximális hatásfokkal dolgozik, mert ami gyomrunkat megjárta, az valóban a miénk volt. Miénk volt és most már megszabadultunk tőle, átlépünk a hulladékon, de az illata elkísér.

süti beállítások módosítása